Som dag och natt nästan..

Blev jätteglad sist jag red Calle! 
Det var ju efter att han blev tillrättadragen, om man nu kan skriva så :p, men det var verkligen stor skillnad på honom!  Kan varmt rekommendera equiterapeuten Marie Wilhelmsson i Lidköping! 
 
Jätteskönt att det var det som var felet, både jag o Mia hade ju en magkänsla som sa att någonting inte stod rätt till, och att han inte bara dummade sig och försökte komma undan. 
Man ska lita på sin magkänsla.. 
 
 
 
Skönt att det var så lätt fixat! Han rörde sig mycket trevligare, blev mer samarbetsvillig och gjorde inget ryckande med huvudet. Visst känns det, nästan tydligare nu, att han inte blivit utbildad, utan bara väldigt bra inriden! 
Han vet inte riktigt vad det är jag vill när jag lägger på skänkeln, och han vill inte böja sig osv. Men det är ju sånt vi ska träna på nu så det sitter, sedan kan vi fortsätta längre i utbildningen!
Är äntligen taggad igen på att utvecklas nu, när det går åt rätt håll :)  
 
 
 
Blev fina bilder i det fina vädret! 
 
 
Passade på att prova lite bommar också. Det var lite småläskigt först - sötnöt! 
 
 Sen gick det så fint så :)
 
 
 
/Hannah
 

Rundkorall?

Igår testade vi att longera Gloria i rundkorallen för att testa hur hon är att jobba med på en annan plats än den vanliga. Först skall jag berätta att vi igår kunde plocka in Gloria och Corona från hagen utan strul vid grinden, så det var väldigt skönt.
Jag (Mia) köpte en repgrimma i helgen så den testade vi på Gloria och det verkade som hon blev mycket mer uppmärksam på vad jag höll på med. Innan har vi kallat henne för bulldozer men igår så levde hon inte riktigt upp till det namnet, utan lyssnade och gick brevid istället för på mig.^^
Longeringen gick bra, hon busade till det lite ibland och en av gångerna när vi skulle yta håll förstod hon inte riktigt vad jag ville utan vi stodmest och snurrade ;).
Värt att tillägga är även att vi kunde lyfta framhovarna utan problem och bakhovarna gick bättre än innan men hon kosparkar fortfarande.
 
 
Busan!
 
/Mia

Sned häst ;)

igår var massören/akupunktören hos Calle och klämde och kände igenom han! 
hon tyckte att han var fin och bra i muskulaturen (dock omusklad då men det är ju inte så konstigt) men han var dock sned i bogbladet och i bak vid korset. Han lutade liksom till vänster ;)
hon satte in nålar och strålade med laser på lite olika ställen, strechade och drog i benen så att han först spände muskeln så att han sen kunde slappna av i den igen.
Han blev nästan helt rak igen efter bara en behandling, så ska prova att rida han och skämma hur de känns. Annars får jag ta honom till en kiroprakto som kan "knäcka" rätt honom :) 
 
så förhoppningsvis ska det bli lite lättare att rida han efter detta :) 
 
 
 
 
 
 
/Hannah 
 
 

Ett ganska bra ridpass

Red Calle häromdagen för att känna hur han kändes, och se om han fortsatte med sitt huvud :p
började med longering och han skötte sig bra, så hoppade upp på han.
Travade några varv och han visade ingenting, så red lite på böjda spår och han gick som en klocka då med.. Konstigt att det bara är ibland som han drar upp med huvudet och vägrar svänga iprincip.. 
Får se hur det går senare när massören/akupunktören kommer :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Hannah 

Livet i Gösslunda

Calles liv i gösslunda går som på räls, nästan.
Han och min häst Baronen trivs väldigt bra ihop och äter sig lagom sommartjocka :) 
 
Han har dock stått stilla med ridningen sen han kom till mig, iochmed att han "dummar" sig lite, men massören ska komsöndagsförmiddagen och klämma igenom honom och se om hon hittar någon låsning eller liknande.
 
har longerat han några gånger och han har varit väldigt fin då :) 
 
 
 
 
/Hannah 

Vicke gör framsteg och är trotsig!

Vi har jobbat mycket basic med Vicke det senaste, mycket pågrund av att vi inte riktigt har kännt att vi är redo att ge oss upp på ryggen på honom efter att Hannah åkte av. Han är inte redo heller antagligen. Men vi har gjort stora framsteg med det övriga, lyfta fötterna går relativt problemfritt samt att lastningen går framåt.
Han har nu gått upp på lämmen och satt en fot in i transporten, efter det har vi backat av honom innan han hunnit börja protestera.
Han har dock varit lite trotig det senaste, troligen pågrund av att vi inte varit noga med att longera honom var gång utan bara jobbat med honom på gången. Men men det är ara att jobba vidare.
 
 
Trotsig häst!

/Mia
 

Fullt upp!

Det har inte varit så mycket aktivitet här det senaste då jag (mia) har haft fullt upp på jobbet och Hannah har också haft ganska mycket på schemat. Vi har pysslat endel med hästarna, men har helt enkelt inte kommit fram till datorn. Hannah har haft Calle hemma ett tag nu och han krånglar fortfarande i ridningen, så hon skall ta ut en kiropraktor/massör till honom. Han ser ren ut lös och vid longering, så det känns som om det sitter högre upp. Vi får se ifall det blir någon bättring. Han har även fått skor på sig så att han inte skall bli så ömfotad.
De andra kusarna har blivit verkade och vi har gjort lite hagbyten.
 
 

Kvällsmys

Havanna och Vicke har inte blivit ompysslade nu på ett tag, så när vi gick ut för att prata med dem igår kväll var de mycket kelsjuka. Det är en så stor skillnad från när vi började hantera dem, nu vill de vara nära och ha uppmärksamhet utan att för den sakens skull kliva på oss. Så det är väldigt skönt!
Här kommer två bilder från mysstunden :)
 
 
 
 
 
Haha Havanna kom fram i bild och ville bli plåtad hon också ;) 
 
 

Gloria på gången!

Häromdagen efter att Gloria och Corona stått inne passade vi på att låta dem stå på gången lite innan vi släppte ut dem igen. Detta var första gången för Gloria och det gick väldigt bra, vi kunde till och med klippa av manen (vilket vi länge velat göra ^^). Det enda som hon inte riktigt ville sammarbeta med var hovarna, men det kändes som en vinst bara att hon stod på gången snällt. Hon blev även lite löslongerad innan jag släppte ut henne i hagen igen.
 
 
 
 
Redig tjej i gången!:)
 
 
Nyfrisserad ;) jaaa, den ska fixas bättre ;) 
 
 

Guuuuuud vad skönt klia mera!!

haha ;) 
 

Avmaskning

Just nu står Corona och Gloria inne, vilket de har gjort sedan klockan 14 igår. Jag har tryckt i dem maskmedel så nu skall de få skita ur sig inomhus, så kan vi mocka ur boxarna sedan. Detta är "the big test" för Gloria som inte stått inne så länge förut. Hon verkade dock relativt lugn när jag åkte därifrån och jag var där någon timme senare och då var läget det det samma. Det blir en helrenovering för hästarna denna veckan för i början på veckan kommer hovslagaren ut och verkar av dem och sen skall Gloria äntligen få sin man fixad om hon sköter sig på gången det vill säga ;)
 

siggehastarna.blogg.se

Här kommer ni att kunna följa vår resa från att vi mötte 4 fina hästar som inte var ledvana till att vi i framtiden förhoppningsvis skall kunna sitta på deras ryggar.

RSS 2.0