Havanna var lika redig hon.

Havanna skötte sig lika bra som Vicke, så nu är det sadel nästa för fröken. Och tanken är att det skall ske imorgon, spännande!
 

"Bett i munnen, gud vad konstigt det känns!"

Idag fick Vicke träns på sig för första gången och även ett schbrak på ryggen, så att han skall vänja sig med att ha något runt magen. Han tog det hela med ro, verkade inte bry sig det minsta om att han hade något runt magen eller en massa remmar runt huvudet. Bettet tuggade han lite på i början men sen var det som att han alltid haft det. Jag tror inte att det kommer att bli några problem med sadeln heller, men det återstår att se. Vicke verkar i övrigt vara en häst som njuter av uppmärksamhet och gillar att arbeta. Han är den av dem som förstått det där med longeringen bäst och är uppmärksam på alla detaljer.
Lugnt och försiktigt
 
 

Oj så mycket nacke man kan få när man spanar på brudarna^^
 
"Förstår inte riktigt varför jag måste ha den här metallbiten i munnen, vi har ju klarat oss så bra hitills?!"
/ Mia
 
 
 

Från vresmaja till hyffsat trevlig!

Gloria tog ett steg framåt i tisdags, hon grinade inte och testade bara vad som gällde någon enstaka gång. Vi jobbade bara på som sist med att hon skulle stanna, vända och gå framåt när jag bad henne. Vilket hon skötte fint med lite påminnelser. Gloria var även lite lugnare i boxen, hon for fortfarande runt men det var inte lika extremt. Nästa steg med Gloria kommer bli att ställa upp henne på gången, vilket vi inte velat göra tidigare med tanke på hennes beteende i boxen. Men nästa vecka håller vi tummarna för att det skall gå bra.
 
Stoppkommandot fungerar i alla fall ^^
/Mia

Bommar är inga problem - skönt!

 Calles motion idag blev återigen löslongering, då han stått några dagar och de blåser typ storm ute så vart jag inte så sugen på att rida ;) 
Det märks att han gjort detta tidigare och det gör de hela lite extra roligt. 
Idag provade vi också att lägga ut lite bommar vilket fungerade klockrent.. Väldigt skönt så det inte är en bomrädd häst vi pysslar med, det gör allt så mycket lättare när man slipper de :) 
 
 
 Mycket vacker! 

 
 
Easypeasy! ^^
 
 

Träns- Check!

Idag fick Corona på sig ett träns för första gången. Jag tänkte att det var lika bra att testa något nytt, då hon skött sig så bra hitills. Började som vanligt med att borsta henne och se så att hon höll sig lugn på gången. Vi behöll grimman på under tränset, samt att vi plockade bort nosgrimman på tränset, så att det inte var så mycket att fippla med. Hon tyckte inte alls att det var kul att få in bettet i munnen, och så fort om öppnade munnen slängde hon upp huvudet så att jag inte kom åt öronen. Istället för att bråka med henne så knäppte jag upp sidistycket på ena sidan och la tränset över öronen så att vi bara behövde koncentrera oss på att öppna munnen. Det tricket fungerade bra och hon gav med sig nästan direkt. Efter det fick mon gå ut och springa av sig lite med tränset på.
Nu kommer hon få vila i ungefär en vecka och sen är målet att vi skall få på sadel under kommade arbetsvecka.
 
 
/Mia

Calle

Victory står och övervakar arbetet.
 

I torsdags blev Calle löslongerad för första gången och det gick bra, bäst gick det när han fick på sig gummisnodden. Det var som att han började fokusera mer på uppgiften då. Vicke stod under hela passet och övervakade vad som skedde på gårdsplanen och det verkar nästan som att han längtar tills det blir hans turatt få sadel och träns på :)

Lugnet själv!

Medans vi lät GalnaGloria pusta ut i hagen efter hennes race i boxen tog vi ut Corona och löslongerade för första gången.  Hon var lite ofokuserad och förstod inte riktigt vad jag ville i början, men när hon märkte att jag ville ha hennes uppmärksamhet så skötte hon sig väldigt bra måste jag säga! Hon förstod rätt snabbt vad de gick ut på så hon är nog ganska lättlärd:) 
 
Det som är det bästa med Corona är att hur mycket än Gloria för liv och stressar runt inne i boxen intill, så står hon ändå lugnt på gången. Det är väldigt skönt att hon tar det med ro.
 
Hon är ganska trevlig att se på.
 
Mycket beröm skall man ha när man varit duktigt!
 
 
 
/Hannah 

Inte bra men bättre!

Igår var målet med Gloria att hon skulle gå att löslongera hyggligt och ledas ut till hagen utan massa dumheter.
Istället för att ta in henne i boxen från början och låta henne stressa upp sig, så fick hon bara gå in och vända för att sedan bli löslongerad. Gloria är en mycket bestämd dam som testade mig och tjurade ganska mycket innan hon släppte igenom och gjorde som jag ville. Hon gick liksom och med rumpan innanför och hotade, ibland gjorde hon en liten spark, men tillslut så släppte det som sagt.
Det var inte alls kul när någon annan bestämde vad som skulle göras.
 
 
Hon var rätt nöjd tillslut
Hon fick testa att gå in i boxen igen efter löslongeringen, för att testa om hon vart lika stressad nu när hon gjort av med lite energi. Hennes beteende var precis likadant, hon svettades, reste sig, slängde sig mot väggarna och skrapade med hovarna. För att hon skulle få så där inne en halvtimme tog Hannah ut och borstade på Corona.
Efter att hon varit inne i boxen ledtränade vi lite, hennes trick är att hon stannar och inte vill gå. Så det jag gör i det läget är att jag håller ett jämnt tryck i grimskaftet och nr hon lättar och går framåt släpper jag fort efter. Så då lär hon sig att om hon går framåt så lättar trycket. Hon förstod ganska fort hur det fungerade och vi kunde lugnt gå ut till hagen.
/ Mia
 

Vilodag

Idag fick hästarna vila, vi sysselsatte oss i kohagen istället..
Foto: Mia Modell: Hannah

Före-och efterbilder

Corona före
Corona efter 

Klaustrofobi eller bara knäpp?

Idag var det dags att ta att börja hantera Corona och Gloria. Om jag säger så, så börjar det bli min och Hannahs grej att tappa hästarna första gången vi skall ta in dem från hagen. Denna gången blev båda 2 rädda när jag la ner grindspiralen på marken, det lät ju sååååååå läskigt. Efter det fick vi in dem relativt snabbt i stallet, Corona sprang in och Gloria följde efter. Corona lugnade sig fort och började ägna sig år havren, Gloria däremot blev helt rabiat inne i boxen. Hon skrapade, slängde sig mot väggarna, försökte även hoppa över gallret som är över två meter liksom och var allmänt stressad. Det verkar nästan som om hon hade klaustrofobi, vi vet ju inte hur mycket hon har varit i stallet innan. 
I och med att Corona var så lugn testade vi att ta ut henne på gången, hon kastade sig bara en gång och även efter det lugnade hon sig väldigt fort. Så i dagsläget känns det som att det är hon och Havanna som känns mest medgörliga inför framtidens bravader. Vi klippte även av hennes man, men då det började spöregna när vi skulle ta ut dem fick vi inget "efter"- kort på henne. Vi lyfte inga fötter på henne idag utan nöjde oss med att borsta och klippa.
 

 
Corona håller full koll^^
Borsta lite på benen
 

En hen?! I don´t think so!

Idag hade vi inne Havanna och Victory för sista gången på en vecka. Vi stälde upp båda två på gången och lyfte fötter och borsta dem. Det var första gången jag testade med Victory så jag tog det väldigt lugnt, började med att borsta hela vägen ner på benen för att sen lyfta lite försiktigt. Han tog det bra, testade bara lite med bakbenen, och det var fullt godkänt för att vara första gången. Havanna skötte sig utmärkt, jag tror att både jag och Hannah börjar bli mer och mer förtjusta i henne. Men tillbaka till rubriken, Victory har under hela tiden som vi jobbat med honom visat en stark hingstkaraktär, i både utseende och beteende, men idag blev det myckte tydligt att han troligen är till största delen hingst. Så från och med nu är det en han och inte en hen.
Hannah filmade honom så att ni får se hur vi menar. I och med att Youtube bråkar med oss så fick det bli en länk tills det sammarbetar.
 
http://www.youtube.com/watch?v=5Y4BOJnaRZ4
 
 
 

Dagens stalloutfit!

Vi tänkte att vi skulle göra som alla andra hästbloggare och lägga ut dagens stalloutfit.
 Hjälm: skara hästsport halsduk: ginatricot väst: h&m tröja:skolan byxor:skolan ;)
 
 
Mössa: Ullared Tröja: Ullared Mjukisbyxor:Ullared

Bra resultat på kort tid.

I söndags trodde jag inte att gårdagens bedrift var möjlig, i alla fall inte efter bara en vecka. Igår stog nämligen Victory på gången för först gången och hen tog det lugnt, stod stilla så att vi kunde reda ut halva manen. Både jag och Hannah hade förväntat oss att hen skulle testa länkarna ganska rejält, stod beredda hela tiden, så vi vart lite smått chockade när det inte hände något. Victory blev bara borstad idag när hen skötte sig så bra, kändes som att man bara skulle förstöra den trevliga upplevelsen genom att börja bråka med henom om att lyfta hovarna.
Tanken är nu att vi skall jobba med Victory och Havanna en gång till nu i helgen och sen får de tänka en vecka och då har vi istället tänkt att vi skall jobba med Gloria och Corona i en vecka.
Duktig och blöt Vicke, tror han ogillade snön som kom igår lika mycket som vi.
Vi flätade den delen av manen som vi lyckades reda ut så att den inte skulle trassla in sig igen.

/Mia

Några frågor

Några frågor till er läsare:
Vad tycker ni det är intressant att läsa om?
Vad vill ni att vi skriver mer om?
Är det något som verkar oklart?
 
 

Longering igen!

Igår bestämde jag mig för att longera igen! 
Denna gången bråka han bara lite, men lyssnade mycket bättre. Kunde även spänna in han också :) 
 
 
Finingen! 
 
 
"Vill inte mer, de är jobbigt!!" 
Tur han inte gör så när man rider iaf! ;) 
 
 
Så tjusig så :) 
 
 
 
 
 
/Hannah
 
 

Tips!

Vi fick ett tips av vår goda vän Emma om hur man kan binda fast unghästar eller hästar som inte varit fastbundna förut. 
 
 
 
 
Man sätter fast som vanligt på ena sidan, sen tar man en longerlina på andra sidan, viker den o sätter den runt ett galler som på bilden. 
Sen om hästen kastar sig eller slänger sig bakåt så kan man släppa efter lite så dom inte kan hänga sig. På de viset kan dom inte komma loss, för risken finns ju att kommer dom loss en gång genom att kasta sig så vet dom de till nästa gång ;)
De här sättet funkar iaf super för oss! :)
 
 
/Hannah
 
 
 
 

Ett besök hos frisören.

Idag var Havanna så redig, så det kändes trygt att ta fram saxen och ta hand om hennes man. Så nu ser hon ut som en söt liten ponny. Victory fick bara komma in och äta lite havre och hålla Havanna sällskap idag, för att det skall vara kul att komma in och få något gott att tugga på. 
Lite finare blev hon allt!
Finingarna!
 

Bommar.

Igår löslongerade jag Victory igen, hen skötte sig fint och jag tänkte att vi kunde göra övningen lite svårare genom att lägga ut lite bommar på voltspåret. Men det tycktes inte påverka hen märkvärt, hen travade bara på som vanligt med lite större steg. När detta gick så bra la vi även upp ett litet kryss och även detta klarade hen galant!
Började på samma sätt som jag gjort de andra dagarna med att hen skall stanna och vända på kommando.
Lugnt och sansat.
Då testar vi med 2
"Nej! hoppa är överskattat, se så fint jag kan lyfta på benen!"
/ Mia

Lyft fötter-check!

Idag var Havanna mycket lugnare, hon klarade av att stå stilla på gången med undantag från ett mindre utbrott. Det utbrottet berodde dock på att Victory sparkade i väggen så att hon blev rädd, vilket medförde att hon fick lite panik för att hon satt fast i länkarna. Men hon lugnade sig dock snabbt.
I och med att hon stod såpass lugnt tänkte jag att jag skulle testa att lyfta hovarna på henne efter att vi borstat av henne. Framhovarna gick fint, bara att lyfta, bak behövde hon lite mer tid på sig att förstå vad jag vill men skam den som ger sig.
Duktig tjej! 
Skönt att bli borstad!
Gå när Hannah går!
Stanna när Hannah stannar!
Se vad Hannah ser ;)
/Mia

Vinst!

Calles träning idag blev longering! Tog på honom en longergjord och skydd runt om, samt inspänningstyglar och begav oss ut. Jag visste inte riktigt hur han skulle reagera på longergjorden som har en svanskappa på, och visste inte heller om han har haft bakskydd på sig så började lite försiktigt att promenera runt med han på grusplanen. 
Efter det gick vi bort till en hage och började longera. 
Han var lite spänd i början kan man säga.. 
Så fort han började trava så knep han med svansen och började bocka. 
När jag fått stopp på han så stog han stilla och sparkade åt bakskydden.. När han accepterat dom så började vi trava igen och då satte de igång igen. Men nu stannade han istället och vägrade gå åt det hållet jag ville, började konstra och hålla på. 
Efter lite krångel så fick jag han äntligen att gå dit jag ville! Han knep med svansen för svanskappan ett par gånger till men han fortsatte trava utan några större problem!
Så tillslut så avslutade vi när både jag o han var nöjda! 
 
Lite protest..

 
 
 
Nu började han äntligen bli lite avslappnad :)
 
 Och söka sig lite nedåt, utan inspänning, tänkte att de räckte med o få han avslappnad ;)
 
 
 
 
/Hannah

Inte lika mycket cirkus.

Igår tänkte vi att vi skulle ta in Victory och Havanna igen, sagt och gjort vi tog med oss vår goda vän Emma och gjorde ett försök. Denna gången var de inne i stallet på 5 minuter och bara 2-3 stegringar från vardera häst. Mycket nöjda tjejer!!
När det gick så bra så tog vi nästa steg och stälde upp Havanna på gången. Hon började med att testa länkarna lite, men hon lugnade sig snabbt. Det som tyktes stressa henne mest var Victory i boxen brevid, som hoppade och for lite. Vi borstade av henne lite lätt och släppte seden ut henne i hagen igen med betyget VG+.

Efter det så löslongerade jag (mia) Victory igen och hen verkar har fattat vad det gått ut på nu och stannade och bytte varv när jag bad hen. När jag var nöjd med longeringen så kom vi på att vi kunde borsta lite på Victory när hen var trött, Jag höll, Emma borstade och Hannah höll i kameran ;). Det var lite spänt i början men hen skötte sig fint och höll sig lugn under hela borstningen. Till och med vägen ut till hagen var oproblematisk idag! Filmade även en liten snutt idag när jag löslongerade.
 
 
 
 
 

Ett trevligt ridpass och tokiga hästar

 
Söndagens stalltid började ute hos de två fullbloden, vi skulle ta in dem i stallet för första gången. Sen att de inte är ledvana var också en del i dagens uppdrag, att se hur illa det var. Att få fatt på dem var inga problem men redan innan vi kom ut ut hagen hade Victory/hen ballat ut och rest sig såpass mycket att Hannah tappade hen. Havanna/fuxen höll sig i början såpass lugn så att Hannah kunde få tag på Victory igen och vi kom ut ur hagen sen tog det fart igen och hen lyckades slita sig igen och galoppera bort en bit och då ville inte Havanna vara med hon heller...
Efter att ha fått tag på Havanna lyckades vi tillslut få in henne i stallet och in i säkert förvar i en box. Victory ville fortfarande inte riktigt vara med, att få tag i hen var inget problem men sen såfort vi bad hen att gå började hen bara resa gång på gång tills det inte gick att hålla kvar längre. Vi gav upp tanken på att leda in hen, då hen var så uppspelt och sprang och hingstade upp sig över staketet mot de andra hästarna, och beslöt oss för att valla in hen i stallet istället. Efter många om och men lyckades vi med detta. Hen visade verkligen sin hingstiga sida under den här timmen som det tog att ta dem cirka 100 meter från hagen till stallet, genom att stå och hingsta upp sig över staketet m.m.
 
För att hästarna skulle lugna ner sig och för att vi skulle få pusta lite så tog Hannah in Calle för att rida.
Detta var tredje gången jag(Hannah) red Calle och det kändes som att vi redan gjort framsteg tillsammans. Han var mycket mer medgörlig och sammarbetsvillig. Han var mjuk i munnen och hade mer framåtbjudning än vad han haft innan. 
När det gick så bra på grusplanen tänkte jag prova att skritta ut på en gräsväg en liten sväng. 
Det märktes att han inte vart ute på länge för de va mycket frustande och öronen var spetsade framåt! 
På vägen tillbaka blev han pigg och kände att han mycket väl kan bli lätt ifram och ibak. Lite skönt och veta att han tycker det är kul att få komma ut o röra på sig lite mer! 
 
Okomplicerat ridpass

Första turen utanför gårdsplanen
 
 
När Calle väl var i hagen igen tog jag(Mia) ut Havanna och ledtränade henne lite på gårdsplan. Jag tog longerlinan för att jag skulle ha lite mer att röra mig med. Tränade på att hon skulle gå när jag gick och stanna när jag stannade. Hon protesterade bara någon gång då hon inte ville backa men annars så skötte hon sig jättebra och det kändes som en vinst bara det att hon stannade när jag stannade, pluss att jag kunde leda henne runt stallet till hagen utan ett enda missöde.
Duktig Havanna! 
Efter det tog jag ut Victory för att göra samma sak med hen. Och ja det började ju inte så bra, hen reste sig och höll på att slåöver. Medans hen reste sig så snurrade hen runt ett halft varv så longerlinan hamnade runt halsen så jag var tvungen att släppa. Jag beslutade mig för att löslongera lite innan jag försökte igen, efter ett tag fattade hen vad jag ville och vi travade i båda varven. 
När Victory såg mer medgörlig ut så gick jag för att fånga hen och det gick fint, efter att ha lyckats leda hen ett varv runt på gårdsplanen så fick det räcka för idag.
Jag bad Hannah öppna för oss så att jag slapp krångla med grindar. Vi kom nästan hela vägen till hagen innan hen reste sig igen men nu kunde jag hålla kvar och det var som att hen förstod att det inte var lönt och att hen bara skulle testa en sista gång om det gick.
Så sammanfattat började dagen i kaos och slutade bra.
Bilden talar för sig själv...
 
Löslongering
 
 
 
Nöjd tjej som äntligen fått hästen att lyssna.





 

Pälsvård och grimmor

I torsdags åkte vi ut i hopp om att kunna ta in Calle i stallet utan att han skulle bli vansinnig över att få vara själv. Vi började med att ta in han och det gick hur bra som helst! Han tappade så mycket hår och det kändes som om han tappade 50kg på att bara bli uppborstad. Vi klippte och ryckte även ur manen på honom, blev stor skillnad på honom, så nu ser man hur han ser ut. Calle stod och njöt sig igenom hela behandlingen, så toppbetyg på honom idag!
 
Lite välbehövlig pälsvård
Snygg man kan vara!

När vi var klara med Calle så släppte vi ut han och tänkte klappa på dom andra 5. När vi klappat på dem så kom vi på ideen att vi kunde försöka få på dom grimmor idag, vilket gick förvånasvärt bra! 
Det var lite svårt när alla var så närgångna , men tillslut så fick vi på grimmor på 3 av 5 (hade inga fler grimmor). De får ha grimmorna på sig från och med nu, så de vänjer sig vid att ha någonting på huvudet.
Så vi var väldigt nöjda när vi åkte därifrån! 
 
Victory Cantie med grimma

Övriga hästar

Corona Cantie
f.2005
u: Cornette e: Orestus
ue: Kaliber
 
Havanna Cantie
f.2005
u: Keys to Sophie xx e: New Balance
ue: Eighty Eight Keys xx
 
Keys to Sophie xx
u: Silvia Bell xx e:Eighty Eight Keys xx
ue:Welsh saint xx
 
 
 

Gloria Cantie

 
 
Gloria Cantie Halvblod
f.20
u: Cornette e: Cardento
ue: Kaliber
 
Gloria Cantie är ett sto som har en fin utstrålning, hon är runt 170cm i mkh. 
Hon är en av de som vi kommer jobba mest med då vi tror att hon kan bli fin som ridhäst, eller ev. avelssto pga hennes fina stam. Hon är en glad och gosig häst som älskar uppmärksamhet och lägger gärna huvudet på ens axel för att bli kliad. Gloria är helstyster med Caval Cantie "Calle".
 
 

Victory Cantie

 
Victory Cantie Fullblod
f. 20
u:Key to Sophie xx e:For Feeling
ue: Eighty Eight Keys xx
 
Victory Cantie, även kallad Hen, är en häst som är en hermafrodit. Det betyder att hen är både sto och hingst. Hen är tvåkönad. Detta är väldigt ovanligt och man vet väl inte riktigt än hur det blir till eller hur man ska behandla det på bästa sätt. I och med detta så har hen väldigt stor personlighet, och även en personlighetstvist inom sig, då hen brottas med både sina hingsthormoner och stohormoner. 
Hen har hittils visat oss ett väldigt hingstigt beteende mot de andra hästarna, och mot oss har hen visat att hen kommer bli en stor utmaning. Dock är hen väldigt snygg att titta på så vi kommer ge hen både en och två chanser. 
 
 
 
Så här ser det ut

Longering och första ridpasset

I tisdags, för en vecka sen, tog vi in Calle för att känna lite på honom och se hur han uppförde sig, i stallet skötte han sig fint så vi satte på han sadel och begav oss ut för att longera i en rund korall som finns på gården. Vi väntade oss lite rodeo där ute men han var hellugn, så efter några minuter där så bestämde vi oss för att jag(Hannah) skulle hoppa upp och prova han lite. 
Det gick jättebra det med. Skrittade först lite med Mia som ledhjälp, då testade han mig lite genom, stanna och inte riktigt lyssna men gav med sig tillslut. Då släppte Mia så jag skrittade runt själv. Han var supersnäll. 
Det var lite för lerigt i hagen där jag red, så vi gick bort till grusplanen där jag provade att trava några steg, helt kravlöst.
Det kändes mycket bra för att vara första gången under ryttare på två år för honom och lovande för kommande pass.
Säkerhetsremmen är på ifall det skulle hända något ;)
Nöjd häst!
 
 
 

Första dagen

Förra måndagen var vi ute första gången på Siggetorpsgården. 
Vi hade inte fått så mycket mer information än att det går 8 hästar med fin stam ute i några hagar och att dom vill ha hjälp med dom. 
Vi blev glatt överraskade när vi såg de första 5 hästarna. De var nästintill ohanterade och ändå väldigt fina! Dom var nyfikna och vi fick gärna klappa på dom och mysa i hagen, dock blev dom lite påträngande när de var så många i hagen och så nyfikna.
när vi hade hälsat på dom så gick vi vidare till den andra hagen. Där stod det tre hästar, två äldre och en valack på 9 år. Det var Caval Cantie. Han är inriden men har inte blivit riden på 2 år. 
 
Vi pratade om vad vi får göra med dom, och vad dom ville ha hjälp med. Det visade sig att vi får greja med vilka vi vill, hur mycket vi vill. 
 
När vi åkte därifrån hade vi mycket att prata om, och mycket att fundera över! 
 
 
 

Caval Cantie

 
Caval Cantie
f.20
u: Cornette e: Cardento
ue: Kaliber
 
Caval Cantie, även kallad Calle, Är en valack på 9 år som har stått i 2 år fram tills nu. Han blev inriden som 4 åring men är ej utbildad. Han är hoppad lägre hinder och löshoppad 120cm. Han är en trevlig häst med kapacietet att komma långt. Tyvärr är han svår att köra i transport så det blir lite av en utmaning att försöka lösa det. I övrigt är han snäll i stallet och mot andra hästar, och en häst som vill ha mycket uppmärksamhet och älskar morötter :) 
Han är även helbror med Gloria Cantie.
 
 

Vilka är vi?

Om Hannah:
 

Jag (Hannah Nicklasson) är född år 1991 och bor i lidköping men är uppväxt på landet. Där bodde jag på en hästgård som nästan alltid haft upptagna boxar. Jag har ridit sedan jag kunde gå och haft egen ponny/häst under hela min ppväxt.
Jag har aldrig tävlat mer än på klubbnivå på både egen häst och ridskolehäst. På ridskola har jag ridit i många år och tog studenten på Uddetorpsgymnasiet inriktning häst-ridning år 2010.
Mitt mål med ridningen är att komma upp lite högre i klasserna inom både hopp och dressyr. Jag tycker om att rida hästar från "scratch" så att jag får vara med från början och se hur hästen utvecklas :)

 

Jag (Hannah) och min varmblodiga travare Baronen som jag ridit in som 4åring
 
 
 
Om Mia:
Jag (Mia) är född år 1989 och uppväxt 5 km utanför Lidköping. Jag började rida på ridskolan (Lidköpings ridklubb) när jag var 6 år gammal och red där tills jag var 21 år. Vid sidan av ridskolan har det funnits åtskilliga sköthästar och medryttarhästar. När jag var 14 år började jag sköta några hästar i ett travstall inte långt från mitt hem och det var så jag kom i kontakt med travet. Intresset för travet växte så att jag senare när det var dags att söka till gymnasiet valde att gå på Uddetorps Naturbruksgymnasium med inriktining TRAV. Efter skolan fick jag jobb på ett stuteri under säsongen, jag jobbade både med föl, hingstar och hanterade ettåringar inför höstens auktioner. Jag jobbade efter detta även i ett travstall under en period. 
Nu är jag tillbaka på stuteriet där jag för tillfället jobbar deltid men det kommer att bli mer såfort säsongen drar igång.
 
Jag(Mia) och min förra foderhäst Bazo

siggehastarna.blogg.se

Här kommer ni att kunna följa vår resa från att vi mötte 4 fina hästar som inte var ledvana till att vi i framtiden förhoppningsvis skall kunna sitta på deras ryggar.

RSS 2.0